30
Чет, Май
17 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

meleЧетирима мъже и две жени бяха задържани в свиленградския арест след масово меле в ромската махала в кв. „Гарата“. Скандалът се разразил във вторник надвечер. Причина станала получена от 64-годишен мъж и 56-годишната му съпруга призовка за неуредени междусъседски отношения.

mele260-годишната им комшийка, която била сред жалващите се, нападнала с реплики двете дъщери на семейството. Тогава избухнала свадата и се намесили мъжете. Участниците в мелето използвали стъклени бутилки, камъни, тухли и други подръчни материали, с които чупели прозорци. Единият от участниците в боя размахал и газов пистолет и залял лицето на 21-годишен младеж с неизвестна течност.

Сигналът за масов бой в ромската махала бил подаден в полицейското управление около 18,30 часа. На мястото са изпратени пет автомобила с 20 служители на реда. В управлението са отведени 16 души, а шестимата основни участници в мелето са задържани за 24 часа. В ареста са преспали Ю. К. и С. К., които са баща и син и тяхната къща е с потрошени прозорци след мелето. От другата враждуваща страна са били задържани С. Х. и Ш. В., които са дядо и внук. В ареста са били и жените Н. С. и А. С. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 325 от НК, казаха от полицията.

СМ