14
Нед, Апр
14 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

chuche5 кг амфетамин спипаха в автомобил до Лъв чешма, 1048 кутии папироси – в „Ровър“ пред пощата. Дрогата била предназначена за местния пазар

Само за два дни пет млади свиленградчанки бяха арестувани за тежки престъпления. При двете зрелищни полицейски акции по задържането им бяха хванати 5 кг амфетамин, 1048 кутии цигари и 3 кг нарязан тютюн. Операциите на полицията са подготвени предварително и професионално и са проведени прецизно, смятат юристи.

Наркотикът е бил спипан във вторник през нощта до Лъв чешма, където полицаи спрели за проверка автомобил, в който пътували Елена Панайотова - на 33 години, и Соня Желязкова - на 29 години, и двете от Свиленград.

В найлонова чанта в купето униформените открили 5 килограма амфетамин на таблетки. Това е най-голямото количество амфетамин, задържан тук. Досега са хващани грамове. Петте кила дрога не били предназначени за изпращане другаде, а явно са щели да бъдат пласирани на тукашния пазар. Това е показател, че в района има консумация на този вид наркотик.

Двете жени са арестувани за 72 часа. Гледането на мярката им за неотклонение бе днес, като прокуратурата поиска удължаване на ареста им. Срещу Елена и Соня е повдигнато обвинение по чл. 354 а, ал. 3 от НК – за държане на наркотици. За такова тежко престъпление законът предвижда затвор от 1 до 6 години и глоба от 2 хил. до 10 хил. лева /очаквайте на 14 септември подробности за решението на съда/.

Задържаните нашенки са неомъжени, не работят. Според осведомени, произхождали от нормални семейства, но се движели с криминално проявени. Елена миналата година е била осъдена условно за контрабанда на акцизни стоки. Ако сега бъде призната за виновна, ще трябва да излежи и предишното наказание.

Посред бял ден пък в сряда полицията сгащи пред смаяните погледи на минувачите други три жени. В автомобила им „Роувър“ били натоварени пет кашона – опаковани и адресирани до получател в София. От кашоните служителите на МВР измъкнали 1048 кутии цигари без бандерол и 3 кг нарязан тютюн. Трите жени – сестрите А. Ю. А. и С. Ю. А. и приятелката им Д. Ц. В., която е от Свищов, но е адресно регистрирана в Свиленград, са задържани за 24 часа. Срещу тях е образувано досъдебно производство по чл. 234, ал. 1 от НК. Предвидената санкция е затвор от 1 до 6 години и глоба до десетократния размер на пазарната стойност на задържаната стока. Д. В. Е. вече веднъж е осъждана условно и може да влезе в затвора. Другите две жени са познати на полицията.

И петте арестувани свиленградчанки не са от ромския етнос.

СМ