19
Нед, Май
23 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Злато, пари и стока задигнаха апашите

 

Само за една нощ в Свиленградско са извършени 4 кражби. От частни домове и кафе-аперитив апашите са задигнали злато, пари и стока. За три дни пък посегателствата срещу имуществото на нашенци са общо 7.

През нощта в сряда срещу четвъртък са отарашени три жилища в Свиленград и кафене в Левка. Два от пострадалите тогава апартаменти са на ул. „Сан Стефано“. От единия са задигнати златни бижута – халка, колие и гривна, както и 190 лв., а от другия - 250 лв. Същата нощ от друго жилище на ул. „Доц. д-р Дим. Виделов“ са откраднати 300 лв. Тогава обект на обир стана и кафе-аперитив в Левка, от което неизвестни засега апаши са плячкосали 120 лв., 5 бутилки водка и ракия, както и вафли.

Преди това през седмицата след взломяване на входната врата крадци отарашиха склад на улица „Христо Шишманов”, от където са си присвоили 40 пакета памперси, 10 пакета тоалетна хартия, 20 броя прах за пране и ВиК части. От хранителен магазин в село Младиново пък са изчезнали 600 лв. Кражбата е извършена след разбиване входната врата на помещението. При друг случай апаши са отмъкнали 8 акумулатора от 4 товарни коли, както и 310 литра нафта. Отарашените камиони били паркирани в двора на „Топливо“ на изхода на Свиленград.

Така едва за три дни в общината са извършени 7 кражби. Възможно е да има и други пострадали, които не са съобщили в полицията, че са били окрадени, казват запознати.

Наскоро обирджии са върлували и из автогарата, като отмъкнали 400 лв. от офиса на превозваческа фирма. Благодарение на поставените в сградата камери извършителите са били заловени.

Както „Старият мост“ писа, в нощта срещу 1-ви април пък обект на нагъл обир стана къщата на тукашния лидер на БСП Христо Щерев в Мезек. Тогава ловки престъпници отмъкнаха от жилището 7 500 лева, 100 щатски долара, 40 евро и дрехи. Докато апашите тършували в частния дом стопаните му спели и не са чули нищо. Според запознати, за да не усетят нищо собствениците, най-вероятно крадците са използвали модерния способ – пръскат с упойващ спрей и стопаните спят дълбоко, а през това време апашите действат необезпокоявани. Същата нощ други две къщи в Мезек са били нападнати, но те не били обитаеми и от тях нямало какво да се вземе. И редица търговски обекти в Свиленград станаха жертва на нагли обири, извършени по аналогичен начин. Дръзките престъпници не разбиват вратите на помещенията, а ги отключват с подправени ключове.

СМ