19
Нед, Май
23 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

След 12-часово издирване полицаите спипали Димитър Н. в гориста местност между Лозен и Черна могила

 Любимчанинът, който в неделя около обяд гръмна тъща си и нейната сестра, като след това успя да офейка, е задържан за опит за убийство, научи „Старият мост“. Веднага след инцидента полицаите са предприели заградителни действия. След 12-часово издирване около полунощ служителите на реда успели да хванат 42-годишния мъж. Ченгетата са спипали стрелеца в гориста местност между селата Лозен и Черна могила и са го задържали.

Както „Старият мост“ пръв писа на сайта си в Интернет stmost.info, Димитър Н. простреля две сестри - Танка и Янка, които са съответно майка и леля на съпругата му, с ловна пушка. Инцидентът стана на ул. „Родопи“ 6, където живее лелята. След стрелбата извършителят е избягал с „Фолксваген Пасат“, като е бил обявен за общодържавно издирване. Според разследващите оръжието – незаконно притежавана ловна пушка, 12 кал., е било насочено срещу 35-годишната му съпруга, с която са в процес на развод. Двете жени обаче се опитали да я предпазят и изстреляните сачми ги ранили. Едната от тях /53 г./ е улучена в корема и е настанена в хирургичното отделение на свиленградската болница. От здравното заведение казаха, че мъжът е използвал дребни сачми, раните на жената са повърхностни и няма опасност за живота й. Другата пострадала /55 г./ пък била улучена в коляното с по-сериозен патрон, имала счупване на костта и била транспортирана до ортопедичното отделение в хасковската болница. Тя също е без опасност за живота.

В хода на процесуално-следствените действия е намерено и иззето оръжието на престъплението в землището на село Лозен. Димитър Н. е задържан до 24 часа. Образувано е досъдебно производство за опит за убийство.

Според запознати причината за гърмежите е семейно неразбирателство. Стрелецът в момента бил в процес на развод, съпругата му не живеела при него.

СМ