19
Нед, Май
23 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Апашите тарашили камиони и хранителен магазин

 

Две групи крадци задържаха свиленградските полицаи през седмицата. Служителите на реда са спипали трима свиленградчани и любимчанин, отмъкнали 310 литра дизелово гориво и 8 акумулатора от 2 товарни автомобила. Трима от задържаните са от Свиленград – И. Д. /22 г./, М. Е. /23 г./, Й. Д. /46 г./, а другият – Б. М. на 20 години, е от Любимец. Отарашените камиони са били паркирани в двор на бул. „България“. Пред полицаите обаче четиримата отрекли да са точили гориво. Били подготвени с туби, но резервоарите се оказали празни. Крадците, които са от ромски произход и са познати на служителите на реда с подобни прояви, били задържани до 24 часа по образуваното досъдебно производство.

Тукашните полицаи задържаха други трима свиленградчани за обир на хранителен магазин в село Димитровче. Апашите проникнали в помещението, след като изрязали стъкло на един от прозорците. От бакалията задигнали дребна сума пари и хранителни продукти – салами, олио и др. Полицаите, които след това посетили местопрестъплението, констатирали, че крадците са пипали с ръкавици, за да не оставят отпечатъци. По-късно през нощта апашите били забелязани при опит да тарашат складове в бившия стопански двор в Димитровче. Двама жители на селото, които минавали от там, подгонили единия мъж и го спипали. После обаче го изпуснали, тъй като се изплашили от другите двама, които били скрити в крайпътна канавка. Крадците побягнали, качили се в лек автомобил и офейкали. Двамата димитровчани записали номера на колата и го съобщили на полицаите, които успели да ги хванат. Задържаните са С. Д. /26 г./, С. Х. /26 г./ и М. Ж. /22 г./, които живеят в ромската махала в кв. „Гарата“.

В тукашното полицейско управление е регистрирана и кражба на портфейл от лек автомобил BMW. Колата е била паркирана на ул. „Тунджа“ в Свиленград. Неизвестни засега апаши са счупили стъкло на едната предна врата на возилото и задигнали портфейла, в който имало 100 долара, 10 евро и лични документи.

СМ