15
Съб, Юни
31 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт
IzvergДелото за бруталния грабеж на възрастното семейство от любимецкото село Млако градище бе отложено за 24 септември. По молба на адвоката на пострадалите заради възникнали лични причини Хасковския окръжен съд не даде ход на процеса. Защитниците на подсъдимите Васил Атанасов, Стойчо Огнянов и Иван Георгиев също поискаха да не се дава ход на делото. Последните двама признаха, че са участвали в жестокото престъпление и чрез адвокатите си обявиха, че са готови на споразумение с държавното обвинение. След като стана, че има пречки за даване ход на делото, съдия Боряна Бончева отложи делото за 24 септември. Тогава процесът ще се гледа по общия ред. Ще бъдат разпитани общо 14 свидетели и вещи лица. На следващото заседание пък баба Мавруда и дядо Боньо Добреви ще поискат да бъдат конституирани като частни обвинители и ще предивят граждански искове за по 50 хил. лева, стана ясно днес.
Припомняме, че кървавият обир бе извършен на 3 ноември м. г. през нощта. Тогава трима маскирани нахлули в дома на старците. След като ги пребили от бой, се насочили срещу тях с резачка. „Ще ви разфасоваме“, заканвали се нападателите. Целта на извергите била да сплашат възрастните хора и да научат къде са скрили спестяванията си. В началото бабата и дядото не продумвали нито дума. Като видяла обаче резачката пред лицето си баба Мавруда се уплашила и казала къде са скътаните за черни дни 2 500 лв. След като се сдобили с това, за което дошли, безмилостните апаши избягали и оставили възрастните хора да агонизират в собствената си кръв. На сутринта баба Мавруда мобилизирала всичките си сили и успяла да се довлачи до най-близките съседи, откъдето подали сигнал на спешния телефон 112.
Впрочем, вече два пъти – през май и юни т. г., Васил Атанасов поиска да му бъде изменена мярката за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека. Първия път дори Хасковският окръжен съд го пусна под домашен арест, но след протест на държавното обвинение пловдивските апелативни магистрати го върнаха в следствената килия. На 12-и юни Атанасов пак поиска да излезе, но тогава молбата му бе отхвърлена още на първа инстанция.
СМ