23
Вт, Юли
40 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Полицай бе ранен при преследването

Срещу трима души – двама нашенци и един хасковлия, бяха повдигнати обвинения за притежание и държане на наркотици с цел разпространение. Арестуването им стана след зрелищна акция на полицията в Свиленград в събота следобед.

Късно в сряда вечерта, на 2 ноември, съдът в Хасково определи мерките за неотклонение на тримата. Магистратите постановиха „задържане под стража“ за 31-годишния Станимир Цветков от Хасково. Срещу него има две обвинения – за причинена средна телесна повреда на длъжностно лице и за това, че на публично място е придобил и държал за разпространение рисково наркотично вещество – 508 г марихуана. В съдебната зала стана ясно, че Цветков е осъждан четири пъти за наркотици и е извършил престъплението в условията на опасен рецидив. Дрогата е намерена в колата БМВ, с която той пътувал. Марихуаната е придобита от Марин Атанасов /45 г./ , който е с. Димитровче, но живее в Свиленград. В дома на Марин са намерени още 1 196 г суха маса, съобщиха от прокуратурата.

В ареста за постоянно остава и 36-годишният Тихомир Теодосиев, живеещ в село Димитровче. Той също е осъждан, два пъти. Съдът е преценил, че няма опасност Цветков и Теодосиев да се укрият, но съществува заплаха те да извършат ново престъпление. Под парична гаранция от 7 500 лева е пуснат Марин Атанасов. При операцията бяха задържани още двама – мъж и девойка, но след 24-часов полицейски арест те са освободени.

Подробности четете във в. "Старият мост". Търсете новия брой днес по магазините, а утре и в "Lafka"