24
Сря, Юли
36 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Три коли в Свиленград и една в Любимец бяха откраднати по един и същ начин. И четирите автомобила са били оставени от собствениците им отключени и с ключове на таблото.

Преди няколко дни от Областната дирекция на полицията в Хасково съобщиха, че е задигнато „Рено Клио“. Возилото е било паркирано до хипермаркет „Билла“. Собственичката – 28-годишната Антония Д., пазарувала в магазина и разбрала, че е останала без кола, когато тръгнала да се прибира. Кражбата е извършена в светлата част на денонощието, уточниха от полицията.

Миналата седмица е бил откраднат лек автомобил ВАЗ, собственост на 50-годишен нашенец. Колата е била паркирана пред дома му на ул. „23-ти септември“. В края на септември пък безследно е изчезнало возилото на 53-годишен свиленградчанин, живеещ на ул. „Одрин“. Той оставил тойотата си пред поликлиниката и влязъл за малко в магазина на Ставрев. Като се върнал, от автомобила му нямало и следа. Кражбата е извършена посред бял ден.

Задигнатото в Любимец МПС е „Мерцедес“ със старозагорска регистрация, собственост на фирма. Кражбата е извършена на 9-и срещу 10-и октомври. Возилото е било паркирано на бул. „Одрин“ срещу бензиностанция „Петрол“.

От полицията заявиха, че работят по четирите случая, но конкретни резултати засега няма.

В Свиленград от доста години не бе изчезвала кола. Възможно е сегашните кражби да са дело на организирана банда.

СМ