15
Съб, Юни
31 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Всеки ден тукашните катаджии шващат пияни шофьори. За първите 12 дни на ноември с алкохол зад волана са спипани 12 водачи, показва справката от КАТ-Свиленград. В четвъртък около 6,55 часа сутринта в кв. „Гебран“ е бил спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Поло“, управляван от 36-годишния Димитриос Т. от Орестиада, който карал с отворен прозорец. Шофьорът е бил тестван с дрегер, който отчел 1,68 промила алкохол. На 9-и ноември на пътя между Любимец и Бисер е бил спрян за превишена скорост „Опел Кадет“ с водач Румен И. М. /34 г./ от Любимец.

При проверката е констатирано, че водачът е без предпазен колан, няма застраховка и автомобилът не е преминал технически преглед. Оказало се също, че Румен шофира с 1,56 промила алкохол. Той е дал и кръвна проба, резултатите от която все още не са готови. На 8-и ноември пък в 01,40 часа през нощта е спипан Любен М. К. /26 г./ от Кърджали, който шофирал „Фолксваген Голф“ с 1,26 промила алкохол. Освен това той е неправоспособен водач, тъй като временно е лишен от свидетелството си за правоуправление на МПС. Катаджиите са спипали и 21-годишния Тодор З. С. от Свиленград, който управлявал „Форд Ка“ с 1,46 промила. Нашенецът е бил хванат на 5 ноември през нощта на ул. „Тунджа“. Същата нощ е спипан и 26-годишния Димитър Н. С. от Айтос, който се движел с лек автомобил „Ровър“ по ул. „Д-р Страшимир Дочков“. При теста му с дрегер апаратът отчел 2,03 промила алкохол. Срещу петимата пияни водачи са образувани бързи полицейски производства.

През първите 12 дни на ноември са хванати още 6 шофьори, които са имали под 1,2 промила алкохол. Катаджиите са спипали и видимо пиян гръцки гражданин, който отказал да бъде тестван с дрегера, както и даде кръвна проба. В тези случаи книжката се отнема веднага, а наказанието е лишаване от правоуправление за 12 месеца плюс глоба в размер от 500 до 1000 лв., уточни шефът на КАТ Бончо Бонев.

Елена МИХАЛЕВА