03
Нед, Мар
27 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Искали 150 евро, за да не напишат акт, твърди гръцки тираджия. Окръжна прокуратура разследва случая

Двама служители на ДАИ бяха задържани в ареста за подкуп. Гръцки тираджия е подал сигнал в полицията, че униформените са му поискали 150 евро, за да не му съставят акт на многократно по-голяма стойност. ДАИ-джиите Петър Д. и Стоян В., и двамата от Любимец, спрели в сряда следобед камиона  на гърка на разклона за с. Сива река, разказаха осведомени източници. Тъй като обаче нямали право да извършват проверки там, накарали шофьора да премести тира на Ново село, в близост до отклонението на пътя към с. Мезек.

Според жалвалия се гражданин на южната ни съседка казали, че трябва да даде 150 евро, иначе ще му напишат акт, в пъти надхвърлящ тази сума. Тогава той се обадил в РПУ Свиленград и полицаите арестували служителите на ДАИ. Случаят е поет от Окръжна прокуратура, срещу двамата любимчани още няма повдигнато обвинение. Засега единственото доказателство срещу тях са думите на гръцкия тираджия.  Петър Д. и Стоян В. обаче отричат да са искали подкуп. У тях пари не са намерени – нито белязани, нито дадени. Така по случая се очертава дилемата „дума срещу дума“. Коя дума ще натежи повече, като се има предвид, че жалвалият се е от страна-член на ЕС, а от Брюксел все натискат българските власти заради корупцията, тепърва ще стане ясно.

Междувпрочем, това не е първото нарушение на Стоян В. Той вече веднъж е уволняван от ДАИ, но съдът го е възстановил на работа, съобщиха осведомени източници.

Окръжна прокуратура – Хасково продължава разследването, за да установи дали двамата любимчани са поискали подкуп, или не.

Стефка КОЛЕВА