Крими
Инструменти
Шрифт

Специализираната полицейска акция "Бяло", която се проведе вчера в цяла България, не подмина и Свиленград. В дом на ул. "Граничар" са открити и иззети 395 грама канабис.

Операцията е по противодействие на производството, разпространението и държането на наркотици. В хода на акцията в Хасковска област са задържани две жени на 20г. и 21г. и седем мъже на възраст между 15г. и 38г. Акцията се проведе на територията на Хасково, Харманли, Димитровград и Свиленград.

Общото количество иззети вещества са 399,8 грама марихуана и 2,7 грама метаамфетамин. 395 грама от общото количество канабис е конфискувано от дома на улица „Граничар“ в Свиленград. В Гълъбово и Меричлери са заловени и двама водачи, шофиращи с дрога.

При проверките са иззети още 1740 пиратки от хранителен магазин в с.Бисер, за което е съставен акт; 29 400 къса безакцизни цигари и килограм тютюн от обект и дом в Хасково и 2,2 кубика дървесина без марка от две къщи в областния град, всички предадени с протоколи на разследващите.

По случаите са образувани 2 досъдебни производства, 3 бързи производства и полицейска преписка. В операцията са участвали 58 полицейски служители, които са проверили 435 лица, 334 МПС и 34 обекта. За нарушения по закона за движение по пътищата са съставени 14 фиша, 1 акт и са връчени 20 електронни фиша.