21
Пет, Юни
21 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Състав на Окръжния съд в Хасково потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража" спрямо двама жители на Свиленград, задържани за трафик на нелегални мигранти, съобщиха от Съдебната палата.

По-рано Районният съд в Харманли постанови най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо Георги Б. (32 г.) и Християн П. (24 г.), но те обжалваха пред по-горна инстанция.

Двамата са привлечени към наказателна отговорност за това, че в съучастие с други две лица противозаконно и умишлено подпомогнали афганистански граждани да преминават страната, като деянието е извършено по отношение на общо 31 деца, ненавършили 16–годишна възраст. Съдът счита, че съществува реална опасност обвиняемите да се укрият или извършат друго престъпление, тъй като независимо от посочените адреси на двамата обвиняеми, по делото е установено, че същите не пребивават на тях и не са били открити там.

Определението на съда е окончателно.

Случаят е от 27 февруари тази година. Тогава при нощна проверка на два леки автомобила - "Мерцедесс" и "Фолксваген", на пътя между харманлийските села Коларово и Овчарово полицейски служители установиха незаконния трафик на първоначално 24 души, според тогавашното съобщение на Областната дирекция на МВР в Хасково.