04
Пон, Мар
30 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Препарати за растителна защита, стоки на запазени марки и безакцизни цигари иззеха при съвместна проверка полицаи и митнически служители, съобщават от пресцентъра на МВР.

Снощи около 20:30 часа на МП “Капитан Андреево“ в хода на полицейска операция е проверен лек автомобил „Опел“, шофиран от 41-годишен от Свиленград. Последвала е щателна митническа проверка, при която в изграден тайник под задната седалка на колата са намерени 100 кг препарати за растителна защита, които са иззети с разписка.

Час по-късно служителите проверяват и два румънски автобуса „Мерцедес“, управлявани от 58-годишен и мъж на 52 г. В автобусите са открити и иззети 681 парфюма и 272 артикула с надпис на запазени търговски марки без необходимите документи и 7440 къса цигари без бандерол.

Цигари без бандерол конфискуваха и полицаи от РУ Свиленград. Вчера те са извършили проверка в дом на улица „Синчец“. В имота са намерени 2400 къса безакцизни цигари, предадени с протокол от 26-годишния си собственик. Съставен му е акт по ЗАДС.