С голямо закъснение, едва в началото на месец ноември започнаха археологическите проучвания на крепостта Букелон при с. Маточина, Свиленградско.

Инициатива на читалище "Изгрев-1921" в с. Мезек е класирана в конкурса „Социално ангажирани изкуства“ на Националния фонд „Култура“.

Националният археологически институт с музей при Българска академия на науките откри в Сърбия постерната изложба „Доспехите на тракийските воини“.

Общинската библиотека  в Свиленград  получава 5 758 лв по  програма „Българските библиотеки-съвременни центрове за четене и информираност”. Средствата ще бъдат използвани за обновяване на фонда с книги и други информационни източници.

Над 700 любители на старите шлагери участваха в седмото издание на Националния фестивал на старата градска песен ”С песен от свила – минаха години”.

Да се издаде двуезична книга с превод на английски език на знакови стихотворения на неповторимия Ивайло Балабанов. Тази идея бе огласена на културния фестивал „Мистериите на Хухла“, който има вече 25 годишна история.