04
Пон, Юли
24 Нови статии

Ретроспективен преглед на творчеството на именитата българска режисьорка Бинка Желязкова /1923-2011/ ще бъде направен на Филмовия фестивал в Ла Рошел, Франция.

Министерството на културата подкрепи издаването на книгата „Културното наследство на село Лозен“ с автор Христо Янъков. Председателят на читалище „Просвета 1925“ и кмет на селото, успешно е събрал и поднесъл на читателя факти и събития от културния живот от стари времена до днес.

Специална награда на Българското национално радио-статуетка, парична премия и студиен запис получи вокалното трио с ръководител Виолета Карапеева при Народно читалище „Просвета-1870” в Свиленград.

Родената в Свиленград и вече известна тромпетистка Здравка Василева участва в концерта „Младите тромпетисти на България“ на Камерния оркестър на Хасково с диригент Цанислав Петков.

Заедно с още 9 формации детският хор на Свиленград бе избран за музикален проект на 2021-ва

Диригентът Кирил Търпов спечели приза „Активна творческа дейност“ в допитването на предаването за класическа музика „Алегро виваче“ на програма „Хоризонт“. Церемонията по награждаването се проведе в Първо студия на БНР.