03
Пет, Юли
17 Нови статии

Очаква се късните карпузи да са по-скъпи, а търсенето по-голямо

От около седмица на борсата в Любимец производители изкараха първите дини, отглеждани под найлон. Както обикновено, бостанджии се оплакват от ниската изкупна цена. Масово сочният плод сега се харчи за 25 ст., а миналата година по това време вървеше с 15 - 20 ст. по-скъпо.

Дванадесетокласникът от СУ „Д-р Петър Берон“ Християн Желязков е най-добре представилият се в Свиленград на матурите тази година. По биология е изкарал пълна шестици с максималните 100 точки, а по БЕЛ – 5,50. Ето какво сподели момчето малко след като излязоха резултатите от зрелостните изпити:

Ароматните липи цъфнаха, а мирисът изостри апетита на свиленградските роми. Разбира се, не за чай, а за пари. Събирането на липов цвят е бърз начин за финансови постъпления в джоба на най-пъргавите. Но брането е доста трудоемка задача, защото то изисква катерене, събиране на цвят по цвят и пр. допълнителни дейности. Далеч по-лесно е да се смете от земята нападалата вече билка.

Районният съд в Свиленград осъди 19-годишен младеж за блудство с малолетна. Наложеното наказание е 2 години лишаване от свобода условно с 5-годишен изпитателен срок .

Абитуриентите събраха 2 385 лева в кампанията „С тениски на бала“

С трогателно тържество в училищния двор на 24 юни ръководството и учителският колектив на СУ „Д-р Петър Берон“ изпратиха „Kоронавипуск 2020“. Въпреки че ритуалът премина при ограничен брой присъстващи, моментът не бе лишен от емоции.

Дежурни катаджии поемат длъжниците на „Пътна полиция“. Омбудсманът Диана Ковачева се обяви против новата мярка

Само за един ден – вчера, 17-и юни, 93-ма нашенци, пътуващи за Турция, бяха спрени на ГКПП Капитан Андреево и им бяха връчени електронни фишове за неплатени към „Пътна полиция“ глоби. Четиридесет от тях веднага са се издължили на място чрез монтирания за целта ПОС терминал.

В навечерието на 24-ти май преподавателката от ПГССИ „Христо Ботев“ - Свиленград, Алексия Лилянова е отличена от Министерството на образованието и науката с почетна грамота „Неофит Рилски“.