05
Съб, Дек
22 Нови статии

Военнослужещи от Сухопътните войски на Българската армия взривиха днес, 1 декември, край Свиленград стара немска осколочна противопехотна граната.

Трима лекари и една медицинска сестра в Хасковска област са с положителни проби за коронавирус през последното денонощие, съобщиха от Областния оперативен щаб.

На този етап в област Хасково няма да има болница изцяло за пациенти с COVID-19 и изцяло за лечение на пациенти без COVID-19. Ежедневно се следи за нивата на заболеваемостта и при усложняване на епидемиологичната обстановка ще се разгледат варианти за повишаване на капацитета на легловата база в болничните заведения на територията на областта.

Почина Иванка Балабанова – жената, която посвети живота си, чувствата си, въжделенията си, посвети себе си на големия български поет Ивайло Балабанов.

 

Минути преди днес да свърши „зеленият коридор“ за хора на и над 65-годишна възраст и след края му пред „Билла“ в Свиленград се вият опашки от клиенти.

Трябваше Свиленград да пламне от коронавирус, за да проумеят мнозина, че предупрежденията за опасната инфекция не са майтап работа.

Няколко гранични полицаи и митничари са задържани днес при специализирана полицейска операция на ГКПП Капитан Андреево. Според Таран.Нюз става въпрос за четирима митнически служители и двама от Гранична полиция. Извършени са обиски по домовете на заподозрените, научи "Старият мост".