20
Нед, Сеп
16 Нови статии

Без присъствен финал, но с награди за най-упоритите, приключи петото издание на програма „Роботика за България“. Поради епидемиологичната обстановка и продължаващите неясноти около ситуацията с COVID-19 организационният екип взе решение, основано на грижата за здравето на всички участници в програмата.

1/3 от домакинствата в града са със собствени водоизточници

Свиленградчани масово набиват сонди за вода в дворовете си това лято. Специализирани сондажни фирми не могат да насмогнат с поръчките.

Хеликоптер се включва в гасенето на огнената стихия

Вече трети ден продължават действията по овладяването на пожара, който вилнее на територията на общините Тополовград и Свиленград. Няма засегнати населени места, съобщават от Областна администрация - Хасково. Периметърът около селата е обезопасен и няма опасност за жителите на село Присадец в община Тополовград, селата Маточина и Варник в община Свиленград.

Около 50-ина протестиращи срещу управлението на България внезапно блокираха автомагистрала „Марица“ при 109-ия км на разклона за с. Капитан Андреево преди по-малко от час. Те настояват за оставки на правителството и главния прокурор, развяват национални знамена и скандират „Оставка!“, пеят химна и революционни песни. Събралите се хора са от цялата Хасковска област, постоянно прииждат и нови.

Петя Колева встъпи в длъжност на 10 август

С нов директор е Дирекция „Социално подпомагане“ (ДСП) в Свиленград. Петя Колева официално встъпи в длъжност на 10 август със заповед на министър Деница Сачева след спечелен конкурс, на който бе единствен кандидат.

Водата от чешмите в община Свиленград вече е годна за пиене и за готвене. Това стана ясно, след като директорът на РЗИ – Хасково издаде в петък следобед нарочна заповед, с която се отменят въведените на 28 юли задължителни хигиенни и противоепидемични мерки.

Площадка по безопасност на движението ще бъде направена в ОУ „Иван Вазов“. Това стана ясно, след като Министерството на образованието и науката одобри проекта на училището и реши да отпусне 2 478 лв. за реализацията му.