26
Чет, Май
21 Нови статии

Като истински звезди от Холивуд пред погледите на стотици близки, приятели и любопитни зяпачи дефилираха на 25 май абитуриентите от випуск 2022 на свиленградското СУ „Д-р Петър Берон“. Те ще отпразнуват завършването си в ресторант „Хестея“, а за настроението им ще се погрижи DJ Мишо Микс.

Навършват се 150 години от рождението на свиленградчанина Павел Ковачев - учител, общественик, достоен възпитаник и деец на Българската екзархия, одрински деец на Вътрешната македоно-одринска революционна организация.

Отлично се представиха талантливите свиленградчанчета от група „Аурора“ по време на IX Национален китарен фестивал-конкурс за класическа, поп, рок и джаз музика „Музика без граници“.

Дванадесетокласникът от СУ "Д-р Петър Берон" Георги Костадинов получи отличен 5,50 на националния кръг на олимпиадата по география и икономика.

Мафията е жива! Олигарх ме рекетира, за да вземе бизнеса ми. Използва управляващите за натиск. Това сензационно разкритие направи собственикът на фирма “Евролаб” Васил Димитров.

В Отворено писмо до медиите, включително и до Фрог нюз, той описва страховит сюжет за репресия върху регламентирания му бизнес, познат от времето на мутренските времена.

Петър Ленев

Девети май-ден на победата над фашизма. В малкото крайгранично селце не се чувства, че денят е празничен. Всекидневните грижи за домашните животни, работата по тютюневите лехи са отвлекли вниманието на малцината жители. Аз знам, че само съседът бай Михо се е подготвил за този ден.