14
Нед, Апр
14 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

  3 години затвор е окончателната присъда  за 38- годишният Георги Йорданов, който на 30 август 2020 година при катастрофа на пътя Любимец – село Лозен причини смъртта 17- годишният Ангел Морунов.

Върховният касационен съд остави в сила решение на Пловдивския апелативен съд, с което е изменена условната присъда на Георги Иванов в ефективна в размер на 3 години лишаване от свобода за катастрофа със смъртен случай.

През тази  година роднини на Ангел Морунов  многократно протестираха срещу бавното правосъдие.  Тяхното възмущение бе предизвикано и от факта, че чак три години след смъртта на 17- годишният младеж,  Апелативният съд отне книжката на  виновния шофьор . И след инцидента той е успял да направи още 21 нарушения на пътя, за които е бил санкциониран с фишове и наказателни постановления.

Върховният касационен съд остави в сила решение на Пловдивския апелативен съд, с което е изменена условната присъда на Георги Йорданов в ефективна в размер на 3 години лишаване от свобода за катастрофа със смъртен случай.  Шофьорът е признат за виновен в това, че  при управление на микробус, е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на мотоциклетиста .  

  На 30 август вечерта Георги Йорданов и синът му натоварили две кучета в автомобила и заедно с още двама роднини, тръгнали от селото за град Любимец. Наложило се да спрат. Бащата паркирал микробуса почти напречно на пътно платно и угасил светлините. В това време пострадалият 17-годишен младеж, който карал мотор  без да има книжка, се движел по същия. В тъмното младежът не видял, че на пътя  има спряла кола и се ударил в нея.  На път за болницата, момчето е починало в линейката.  

Припомняме, че Хасковският окръжен съд осъди виновника за катастрофата условно на 5 години.     Подсъдимият и роднини на пострадалия обжалваха присъдата в Пловдивския апелативен съд, който измени наказанието от условно в ефективно-  наказание, което ВКС потвърди. Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

И на жертвата и на осъдения фамилиите живеят в с. Малко градище.

haskovo.live