22
Пон, Юли
41 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

50-годишен юбилей отпразнува ДГ „Радост“ на 31 май.

Празникът бе отбелязан с голям концерт в препълнения салон на читалището в Свиленград. Многобройната публика от родители и близки, а и граждани с трепет очакваше изпълненията на децата.Под вещото ръководство на музикалния педагог в градината Радослава Даутева-Зафирова малчуганите се бяха подготвили отлично и се представиха с много песни и сложни хореографии. В юбилейния концерт, продължил час и половина, се включиха и бивши възпитаници на детското заведение. В края на концерта на сцената бе изнесена огромна торта.

В приветственото си слово директорката на детската градина Тодорка Хърсева благодари на всички, които са помогнали за осъществяването на концерта, както и на персонала за всеотдайните грижи към малчуганите, на родителите, че им са се доверили и на бивши вече служители на градината. „Съхранили традициите и постиженията на дългогодишната история на детското заведение, ние вървим напред с нови творчески стремежи в името на едно щастливо детство за децата на Свиленград“, сподели Хърсева в словото си.

В края на концерта кметът на Свиленградската община арх. Анастас Карчев поздрави колектива на детската градина с юбилея и подари картина на директорката. Поздравителни адреси и цветя изпратиха директори на детски градини и училища в общината, „Лайънс клуб – Свилена“, общинските съветници от ГЕРБ и БСП и родители на деца в детската градина.

ДГ „Радост“ отваря врати на 15 октомври 1972 година. За тези толкова години тя се е превърнала в уважавана образователна институция. Още от самото си създаване градината се е казвала „Радост“, а пръв директор е Руска Караянева. След това учебното заведение поемат Катя Чингарова, Тодорка Каратенева, Веселина Чукачева и Тодорка Хърсева. Компетентност, професионализъм, добра съвместна работа и осъзната потребност от непрекъснато усъвършенстване са основните характеристики на екипът на детска градина „Радост”, съчетаващ опита на по-възрастните с ентусиазма на младите учители и помощен персонал. Вярвайки в добротата и чистотата на детската душа, целият екип работи с грижа, обич и отдаденост за емоционалната удовлетвореност, психическо и физическо здраве на своите възпитаници.