Лирични стихотврения на Ивайло Балабанов и Рада Александрова са включени в новоизлязлата „Любовна антология-Хасково“. В нея са поместени творби на поети, свързани с Хасковския край, като двамата – със Свиленград.

На второто заседание на новоизбрания общински съвет в Свиленград, провело се днес, бяха сформирани съставите на седемте постоянни комисии.

Таня Станкова от ГЕРБ бе избрана за председател на Общинския съвет в Любимец. Това страна на учредителното събрание на новия местен парламент, провело се в сряда.Тя бе единствената предложена за поста, като при тайния избор за нея гласуваха всичките 13 съветници.

Анастас Анастасов печели четвърти мандат за кмет със 72 % от гласовете

Приблизително толкова избиратели са подкрепили партията и за общински съветници

Досегашният кмет Анастас Анастасов спечели изборите за градоначалник в Любимец с голяма преднина. За него са гласували 2683 избиратели, или 71,99 % от упражнилите правото си на вот 3914 души. Така той за четвърти пореден мандат ще управлява Любимецката община.

Областният управител на Хасково Гинка Райчева и старозагорският митрополит Киприан присъстваха на тържественото събрание

Адв. Георги Еленков отново избран за председател на ОбС

Кметът на община Свиленград арх. Анастас Карчев, новоизбраните общински съветници и кметове на селата положиха клетва на 10 ноември.

Кандидатите на ГЕРБ за кметове на селата в Свиленградска и Любимецка община не оставиха нито едно населено място за конкуренцията. Всички те спечелиха със сериозна преднина още на първия тур.

Внушителната е победата на ГЕРБ и за общински съветници

Арх. Анастас Карчев е новият стар кмет на Свиленградска община. Кандидатът на ГЕРБ, който ще управлява втори мандат, постигна внушителен резултат. За него гласуваха 5 857 души, или над 70 на сто от избирателите . Втори на вота в неделя остана Стамо Димитров от Коалиция БСП за България с 1045 гласа. На трето и четвърто място са Мариана Иванова от Възраждане с 458 и Димитър Харишев от ИТН със 192.

Също с голяма преднина ГЕРБ са победители и на вота за общински съветници с над 4200 гласа, или 48,7%, следвани от Коалиция БСП за България с около 750 гласа, ПП - ДБ около 390, Възраждане около 375 гласа.

При това положение Бойко-Борисовата партия отново ще има тотално мнозинство в 21-местния Общински съвет с около 17 - 18 представители. Коалиция БСП за България ще имат двама или трима, ПП-ДБ и Възраждане – най-много по един.

Общо 8357 души са гласували. Висок е броят на недействителните бюлетини - над 2 000, което представлява около 25 процента.

Изключително спокойно премина изборният ден – нямаше нито една жалба или оплакване в ОИК. Сигнали за нарушения не постъпиха също в полицията и прокуратурата.