14
Нед, Юли
17 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

Четирима са кандидатите за кмет на община Свиленград. Това стана ясно, след като днес изтече последният срок за регистрация в Общинската избирателна комисия.

За кметския пост в Свиленград ще се борят арх. Анастас Карчев (ГЕРБ), Стамо Димитров (Коалиция БСП за България), Димитър Харишев (Има такъв народ) и Мариана Иванова (Възражданe).

Както съобщихме, без издигнати претенденти за градоначалник са ПП-ДБ, Български възход, ДПС, България на гражданите, Новото време, Алтернативата на гражданите, които ще участват само с листи за общински съветници, а част от тях и за кметски наместници в някои села.

В Любимец кандидатите за кмет на общината са също четирима: Анастас Анастасов (ГЕРБ), Данаeл Маврев ( ПП-ДБ), Ангел Петков (Има такъв народ) и Тихомир Трендафилов (Възраждане).

Коалиция БСП за България не регистрира свой претендент за градоначалник, което се случва за пръв път на местни избори. Червената партия ще бъде представена само с листа за общински съветници и кандидат за кмет в село Георги Добрево.