13
Съб, Юли
18 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

Двама свиленградчани са поставени на второ място в листите на БСП И АБВ. Строителният предприемач Никола Динков се пребори за позицията непосредствено след водача Елена Йончева на заседание на областния съвет на столетницата в Хасково, на което номинираните кандидат-депутати бяха избирани чрез гласуване.

Изборът на Динков на второто място стана след балотаж, където конкурент му беше харманлиецът Михаил Лисков. С 19 на 9 гласа спечели свиленградчанинът. На първия тур пък отпадна досегашният депутат и водач на червената листа на предишните парламентарни избори Чавдар Георгиев. Освен че е собственик на строителна фирма, след последните местни избори Никола Динков стана и председател на Общинския съвет в Свиленград.

На още една лява партия свиленградчанин е поставен на второ място в листата – АБВ. Известният тук адвокат Добри Тодев зае предната позиция след решение на Националния съвет на партия. Водач на листата е представителят на коалиционния партньор „Движение 21“ - бизнес дамата Лидия Чорбарска.