28
Вт, Май
17 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

Кандидатите за народни представители на БСП за България от Хасковския избирателен район зарадваха десетки бъдещи майки с пакет от първа необходимост за децата.

Така те спазиха традицията си да се срещат с млади хора преди Благовещение. Нашата кауза в следващия парламент ще бъдат именно младите хора, споделят кандидатите на БСП.

„Животът и здравето са най- важни за нас. Нашият мотив е да ви дадем подкрепа в това, което ви очаква и да се радвате на една здрава рожба, вие и всички около вас“, обърна се към бъдещите майки кандидатът за народен представител Диляна Комитова.

Колегата й Богдан Кирилов пък допълни: „ Ние залагаме на основния фундамент - човешкото здраве и сигурност на нацията, и в тези трудни дни, които преживяваме, грижата за майките трябва да бъде най- голяма. Те трябва да усещат реална подкрепа от страна на държавата.“

В следващия парламент БСП си поставя като цел увеличаването на размера на майчинството през втората година на 650 лв. и повишаването на еднократната помощ за майки студентки на 6 500 лв.

Нашата цел в социалната политика е социална защита на човешкото достойнство, гражданските права и интересите на трудовите хора, младите, социално слабите и пенсионерите.