13
Съб, Юли
18 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

Свиленградчанката Веса Ходжева е включена в листата на кандидатите за народни представители от коалиция „Демократична България - обединение“ за предстоящите парламентарни избори.

 

Засега Ходжева е единственият представител на Свиленград, номиниран за депутат. Очаква се късно днес да стане ясно дали ще има втори – Георги Илиев от БСП. Веса Ходжева е 59-годишна, магистър по публична администрация, несемейна. В момента е началник сектор „Дневен център за възрастни с увреждания и Дневен център със седмична грижа към Общинска администрация – Свиленград. Била е секретар на общината и директор на Дирекция „Административно-правно и информационно обслужване“ в ОбА.

Ходжева в момента е безпартийна. Членувала е преди години в БСП, след това – в ГЕРБ, но не е заемала ръководни постове.

Била е два пъти председател на Общинската избирателна комисия от квотата на ГЕРБ, 3 пъти заместник-председател, издигната от БСП, и един път – също зам.-председател, но от ДПС.

На проведените преди по-малко от два месеца парламентарни избори коалицията „ Демократична България – обединение“ спечели 9,31% от гласовете, заемайки пето място в подреждането. През краткото съществуване на Народното събрание коалицията имаше свой представител от Хасковски избирателен район - Катя Панева.

СМ