20
Чет, Юни
28 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

Петима от Свиленград и още толкова от Любимец са кандидатите за народни представители на предстоящите избори. Ето кои са представителите от двете общини, включени в партийните листи за Хасковски многомандатен избирателен район.

Д-р Мариян Кръстев е кандидатът от Свиленград в листата на ПП ГЕРБ. Ветеринарният лекар, който е и председател на партията в общината, заема 13-ата позиция в 16 -местната листа.

Един е и представителят на БСП за България от Свиленград. Инж. Георги Илиев, бизнесмен, бивш партиен лидер тук, е трети в подреждането.

Двама са участниците от Свиленград в листата на Демократична България – обединение - Веса Ходжева и адв. Свилен Овчаров. Двамата заемат съответно седмо и осмо място. Адв. Овчаров е бил пети при подреждането, но при регистрацията в РИК е отстъпил позицията си на осмия – арх. Драгомир Андонов.

Петият тукашен представител е Ангел Божинов от „Атака“, председател на националистическата партия в Свиленград и доскоро зам.-областен управител. Той е поставен на второ място в хасковската листа и на първо – в кърджалийската.

Петима са и представителите в листите от Любимец.

Както и на предишните избори, на второ място в листата на ГЕРБ е д-р Георги Станков. Той беше депутат в 44-ото и 45-ото Народно събрание. След разпускането на парламента се завърна на работното си място като директор на Обл. дирекция по безопасност на храните в Хасково.

В същата листа на 14- а позиция е Мария Белчева, икономист.

Двама са представителите на Любимец в листата на БСП за България. Това са партийният лидер в общината Владимир Бамбалов, адвокат на свободна практика и развиващ частен бизнес в сферата на логистиката и транспорта, и предшественикът му на партийния пост Михаил Димитров, учител в СУ „Желязко Терпешев“.

Петият любимчанин, включен в изборната надпревара, е Иван Ванков, ресторантьор. Той е трети в листата на партията на Васил Божков „Гражданска платформа „ Българско лято“.

СМ