27
Пон, Май
20 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

Среща-дискусия на кандидати за народни представители от Демократична България - обединение (ДБО) с избиратели се проведе във вторник в ресторант “Марица”.  Тук бяха и свиленградските участници в листата на ДБО с №23 адв. Свилен Овчаров (ЗД) и Веса Ходжева (ДСБ)

Водачът на листата Катя Панева (депутат в 45-тото НС) се спря на здравната реформа и отговори на много въпроси, свързани със заплащането на медицинския персонал и финансирането на системата. Вторият в листата Деян Енев (директор на Езиковата гимназия в Хасково)  обсъди проблемите в образованието. Запитан от публиката, той сподели опита си в читалищната дейност и идеи за финансиране.  

Пенсионната реформа бе темата на Иван Ванчев, финансов експерт, който не пропусна да спомене скорошните разкрития на служебния кабинет за безотчетни приходи от някои “специални” бизнеси на ГКПП Кап. Андреево.

Ландш. арх. Драгомир Андонов сподели какво е да си работодател в България и как се плащат заплати, тъй като е производител на детски площадки в цех в Хасково.

Известният кинолог Георги Апостолов - Гопи (родом от Свиленград) говори за проблема с бездомните кучета заедно с биолога Стефан Аврамов. За Веса Ходжева акцент е облекчаване на административното обслужване на граждани и бизнес и намаляване на документооборота чрез електронно правителство.

Финала постави адв. Свилен Овчаров, който призова всеки от кандидатите, ако стане депутат, да не забравя проблемите на Свиленград - съживяване на безмитната зона като жп-терминал, цената и качеството на питейната вода се откроиха като двата най-остри проблема. От публиката дадоха пример с общ. Харманли, които наскоро са заменили своя водоизточник с нов кладенец в с. Бисер.