25
Съб, Май
17 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

3 112 души от община Свиленград, имащи право на глас, или 16, 46%, са дали своя вот за Народно събрание днес към 11. 00 ч.

Своя глас за бъдещия парламент вече дадоха Веса Ходжева и Свилен Овчаров, кандидати за депутати от Демократична България - обединение, и Георги Илиев, трети в листата на БСП за България  за 29-и многомандатен избирателен район – Хасково. „Очаквам този път избирателната активност да надхвърли 60%, което ще е добре за България“, сподели пред „Старият мост“ адв. Овчаров.

Едни от първите гласували в община Свиленград бяха граничните служители, чиято смяна свърши в 8 ч. тази сутрин. преди да влязат да гласуват, тези, които носеха оръжие, го оставяха на охраняващите секциите служители на реда.

Изборите протичат в рамките на нормалното.  Сигнали за нарушения няма, няма и оплаквания за неработещи машини за гласуване. Осигурени са дезинфектанти, носенето на предпазни маски е задължително. Полиция съблюдава спазването на обществения ред в секциите. От избирателните комисии споделиха, че гласуването с машини става безпроблемно, избирателите се ориентират лесно и бързо, а, щом се наложи, им се дават своевременно разяснения.

Снимки:

1. Възрастна гласоподавателка лесно се справи с машината

2. Кандидатката на Демократична България - обединение Веса Ходжева се отправя към изборната секция

3. Другият свиленградски кандидат-депутат от Демократична България - обединение адв. Свилен Овчаров дава своя глас

4. Третият в листата на БСП за България Георги Илиев гласува заедно със семейството си

5. Въпреки активността в сутришните часове струпвания пред секциите нямаше

6. Граничен полицай оставя временно оръжието си на полицаите, преди да гласува