14
Пет, Юни
30 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

Минко Ангелов отива в екипа на икономическия министър

Областният управител на Хасково инж. Минко Ангелов бе освободен днес с решение на Министерския съвет. Временно длъжността ще изпълнява заместникът му Мартин Узунов.

Инж. Минко Ангелов ще приеме предизвикателството и ще се присъедини към екипа на служебния министър на икономиката Никола Стоянов във връзка с борбата с повишаването на цените на стоките и битовото потребление и с цел допринасяне със своя дългогодишен опит и професинализъм за овладяването на инфлацията, съобщиха официално от областната администрация в Хасково.

Ангелов взе публично участие последно на отчета на Областната дирекция на МВР-Хасково на 20 март. Преди няколко месеца срещу него започна проверка по сигнал за покровителстване на канал за парфюми. Преди дни вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи, че срещу Ангелов тече втора проверка. След изказването на Демерджиев от областна администрация изпратиха становище, в което Ангелов предполага, че проверката е въз основа на отказа му да иззема имоти публична държавна собственост на МП „Капитан Андреево“. Причината е решение на съда, с което се спира принудителното изпълнение на заповедта за изземане.

Минко Ангелов, който има бизнес в областта на информационните технологии, досега е бил зам.-кмет на община Хасково от 2012 до 2014 година. Оглавявал е държавната администрация в региона на три пъти - в служебния кабинет на Огнян Герджиков през 2017 година, в служебния кабинет на Стефан Янев от май 2021 г. до януари 2022 година, а последно бе на поста до днес от 4 август м.г.