14
Нед, Апр
13 Нови статии

Пациентки ще се приемат всеки петък и всяка събота в Медицински център I

Акушеро-гинекологичен кабинет започва работа в Медицински център I в Свиленград точно на празника на жената 8 март. В него ще преглежда висококвалифицираният специалист д-р Веска Кайрякова от София, която има 30-годишен стаж зад гърба си.

Здравното министерство присъедини Хасковска област към тези с грипна епидемия. От 1 февруари влизат в сила противоепидемичните мерки. Те ще важат до 5 февруари. Засега учениците няма да прекъсват учебни занятия и ще ходят присъствено. Към днешна дата заболеваемостта сред тях е близо 10 процента. Обикновено грипна ваканция бива обявена при заболеваемост 30 %.

  От 29 март т.г. започва изпълнението на програмата за профилактика и рехабилитация за 2024 г., като са подписани договорите с 21 юридически лица за общо 50 заведения, изпълнители на програмата.

Ежегодно броят им расте с 2 %

Общо 1 267 души от общините Свиленград (928 пациенти) и Любимец (339 пациенти) са с онкологични заболявания. Броят на диспансеризираните за цялата Хасковска област е 8913. Новите случаи в община Свиленград са 89 - 36 жени и 20 мъже, а в община Любимец са 37 - 20 жени и 17 мъже. Това съобщи за „Старият мост“ д-р Петя Костадинова, началник на Регионалния раков регистър в Хасково, по повод Световния ден за борба с рака – 4 февруари.

През 2024 г. изтича 5-годишният срок на изготвените индивидуални оценки на потребностите и отпуснатата месечна финансова подкрепа по реда на Закона за хората с увреждания на лицата с пожизнен срок на експертните им решения на ТЕЛК/НЕЛК.