09
Чет, Апр
25 Нови статии

Тестовете са с висока надеждност, резултатите излизат за един ден

Бързи тестове за коронавирус с висока надеждност от днес вече се извършват в Свиленград – в лабораторията в поликлиниката. Тестовете са одобрени за продажба в Европейския съюз и са подходящи за скрининг на пациенти със съмнение за инфекция с COVID-19.

Как работи Спешното в Свиленград в условията на пандемия

Сред първите, които се сблъскват със заразата от коронавирус, са лекарите от Бърза помощ. Какви мерки вземат те в условията на пандемията, провери на място „Старият мост“.

Около половината от 18-те зъболекари в Свиленград преустановяват превантивно дейност заради коронавируса. Кабинетите си затварят предимно по-възрастните стоматолози, които се страхуват за здравето си. Те поетапно спират работа, като не записват клиенти. След като и последният регистриран в графика бъде обслужен, зъболекарите ще си останат у дома до нормализиране на обстановката.

Дарителска сметка откри лечебното заведение

50 броя защитни облекла дари свиленградски бизнесмен на местната болница, съобщи управителят й д-р Димитър Ермов. Предпазните скафандри са за еднократна употреба.

32-ма са поставените под карантина в Свиленград към настоящия момент, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Хасково.

Структури за неинтензивно и интензивно лечение от COVID -19 са изградени в стационара

Сформирани са специални медицински екипи

Преустройство в МБАЛ Свиленград е извършено във връзка с пандемията от коронавирус. Съгласно министерско разпореждане са обособени две структури в стационара – едната за лечение и наблюдение на неусложнени пациенти, и другата - за интензивно лечение от COVID -19, съобщи управителят на болницата д-р Димитър Ермов.