05
Сря, Авг
20 Нови статии

55-годишната жена от Свиленградската община, която миналата седмица бе настанена за лечение от коронавирус в Инфекциозното отделение на Хасковската болница, днес ще бъде изписана, съобщиха от Областния оперативен щаб. Взетата й първа контролна проба е дала отрицателен резултат.

Още осем души са напълно излекувани от коронавирус в Хасковска област, съобщиха от Областната администрация. Това са жена на 40 години и момче на 17 години от община Хасково, две жени на 61 и 65 години, момиче на 12 години и мъж на 32 години от община Димитровград, мъж на 70 години от община Любимец и момче на 18 години от община Ивайловград.

Нашенци предпочитат да се изследват за наличие на коронавирус в Одрин срещу 35 лв., вместо да плащат над 100 лв. в лаборатория в България. Изискването за 14-дневна карантина на влизане от Турция в България отпадна, при условие че бъде представен отрицателен PCR тест, направен задължително в рамките на последните 72 часа.

За последното денонощие на територията на област Хасково са взети дванадесет проби за наличие на коронавирусна инфекция, съобщават от Областния оперативен щаб.

Петима са новозаразените с COVID 19 в областта

55-годишна свиленградчанка с положителна проба за коронавирус 55-годишна жителка на община Свиленград е дала положителна проба за COVID 19, съобщава Областният оперативен щаб в Хасково.

Изискването за 14-дневна карантина на влизане от Турция в България отпада при представяне на отрицателен PCR тест, направен в рамките на последните 72 часа. Това става ясно от заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, която влиза в сила от днес.

Жена с постоянна адресна регистрация на територията на община Свиленград е дала положителна проба за наличие на коронавирусна инфекция, съобщиха от Областния оперативен щаб в Хасково във вторник. Изследването е направено в лечебно заведение извън област Хасково, като случаят е регистриран в Националната информационна система, уточняват от там.