Спорт
Инструменти
Шрифт

Свиленградчанинът Сашо Лозанов се завърна със златен медал от големите народни борби в Исперих. Състезанието е едно от най-предпочитаните от пехливаните в България и се провежда в чест на Осман Дуралиев – бивш национален състезател по свободна борба, медалист от олимпийски, световни и европейски първенства. Тази година в надпреварата участие взеха над 200 борци в различните възрастови групи и категории.

Сашо премери сили при мъжете в категория до 80 кг. По пътя си към златния медал той направи две убедителни победи над опоненти от Велико Търново и Шумен.

Впрочем, трудно някой ще може да се опре на свиленградчанина. Той тренира борба от 10-годишен, като в момента е на 24. От пет години насам се подготвя в клуба по борба „Христо Ставрев“ в Свиленград под вещото ръководство на Тодор Карабашев и Николай Панайотов. Преди това е тренирал в Македония, три години е бил и в редиците на ЦСКА София. Многократен шампион е на България във всички възрастови групи досега. На международен турнир за юноши в Украйна печели бронзов медал. Златен медалист е от 11-ия международен турнир по свободна борба за кадети „Стоте войводи“ (Сливен).