24
Пет, Май
21 Нови статии

Спорт
Инструменти
Шрифт

Отборът на Свиленград по хандбал се класира за финала на купата за България при жените. Това стана преди броени минути. Амазонките от юга поставиха на колене опонентките си от ХК „Бяла“.

Мачът се игра в Спортната зала в Свиленград. Нашите бяха подкрепени от мощна агитка. Сред публиката бе забелязан кметът Анастас Карчев.

Срещата завърши 29:27 в наша полза въпреки грубата игра на гостуващия отбор. Видимо „Бяла“ бяха лансирани от страна на съдийския колектив, който на няколко пъти им спести картони и накара публиката да избухне в недоволни скандирания.

Първото полувреме завърши 14:11 в полза на Свиленград. Втората част бе открита с точка за домакините. В игра бе пусната свиленградчанката Жаклин Петкова. След десетата минута темпото бе още по-повдигнато. Играеше се точка за точка, но Амазонките от юга имаха голова преднина от 3 точни попадения. В 12. минута „Бяла“ стопи преднината до 1 гол разлика. Въпреки изключителната игра на вратарката на Свиленград в 15-ата минута резултатът бе изравнен на 20:20.Домакините веднага вкараха за 20:21, но секунди след това нова дузпа изравни резултата за 21:21. „Бяла“ поведе с 22:23 в 19. минута. В 22-ата минута след дузпа за Свиленград таблото показа 24:24. Две минути преди края „Свиленград“ поведе с 2 гола. Резултатът бе веднага стопен на 27:28, но нашите момичета запазиха хладнокръвие и секунди преди края вкараха още един гол. Така срещата завърши 29:27.

Утре от 14:00 ч. е финалът, където „Свиленград“ ще играе срещу Велико Търново. Болярките победиха Сливница с 40:39. В 11:30 ч. пък е мачът за трето и четвърто място.