24
Пет, Май
21 Нови статии

Спорт
Инструменти
Шрифт

На завършилото първо състезание за годината от спортния календар на БФГ- „Зона -Юг“, което се проведе в Пловдив на 6-7 април , с три от три възможни отборни купи се завърнаха гимнастичките от СКГ „Ал. Фотев“ и много индивидуални медали, съобщиха от клуба.

Сили мериха отбори от Пловдив, Стара Загора, Хасково и Свиленград. Нашият клуб участва във възрастите: „деца“, момичета младша“, „момичета старша“ и „девойки младша възраст“. При „децата /5-7г./“ имахме два отбора. Всички се представиха отлично. Единият отбор завоюва шампионската купа , изкачвайки се на първо място, а другият спечели малка купа за осмото.

В горната възраст- „момичета младша /7-8 г./“ отново се качихме на стълбичката, но с едно стъпало по-надолу, завоювайки второ място в отборната надпревара.

При най-големите от клуба не участвахме отборно, заради липса на състезателки. В индивидуалната надпревара , абсолютните дебютантки - Мария Ганчева /6 г./ и Рая Карагьозова /5 г./ направиха блестящо представяне. Мария отстъпи само на шампионката от Пловдив ,спечелвайки сребърен медал. Рая , която е едва на 5 години ,се нареди сред най-добрите осем, заемайки осмо място. Тези две „нешлифовани диамантчета“, които са едва от половин година в клуба, дадоха сериозна заявка за много бъдещи успехи. Другата наша състезателка - Жасмин Конопова също се представи отлично и се нареди на пето място в индивидуалната надпревара.

При „момичета младша възраст“ също имаме три състезателки в осмицата. Янна-Мари Апостолова завоюва бронзов медал за третото си място, Тея Бобева е шеста, а Виктория Зотева се класира осма.

Искам да поздравя Радина Гюдженова, която два дни преди състезанието се контузи, игра със разтежение на състезанието и показа, че когато обичаш нещо, което правиш, нищо не може да те спре, заяви една от треньорките на малките спортистки Мария Петрова. "Със своята смелост, борбеност и решителност, помогна на отбора да се включи в отборното състезание и да спечели второ място. Всички състезателки, показаха своето израстване в тренировките, придобитите умения и желание за победа", сподели още Петрова. По думите й тя и другата треньорка - Памела Атанасова, ще продължат да подготвят състезателките на клуба за следващите състезания и турнири в Стара Загора, Варна, София, Пловдив, Благоевград.

От клуба благодарят на родителите, че са неотлъчно до тях и им помагат! Пожелаваме си здраве, за да протича пълноценно тренировъчният процес и с нетърпение очакваме предизборните обещания на г-н Карчев, за построяване на нова зала по гимнастика, да се сбъднат, подчерта Мария Петрова.