17
Пон, Юни
27 Нови статии

Спорт
Инструменти
Шрифт

Мажоретките от "Изида Свиленград" се представиха отлично на първия за годината държавен турнир. Престижното състезание се проведен на 27 и 28 април във Велико Търново. В него се включиха рекорден брой участници - 800 от 20 града в цялата страна. Отборът на "Изида Свиленград" участва с 60 състезатели в четири възрастови групи и в шест дисциплини. В състезанието ,, Търновска перла “ тази година се конкурираха и много отбори от дисциплината чирлидинг, която е новия олимпийски спорт.

Изключително синхронното и впечатляващо изпълнение на IV. възрастова група в дисциплина ,, Традиционни помпони “ заслужи своя златен медал и купа за първо място и спечели сърцата на публиката. Момичетата ни от втората възрастова група бяха силно мотивирани от каките и с техничното си изиграване в дисциплина ,, Традиционал корпус “ също спечелиха купа и златни медали.

В дисциплината ,,Ексхибишън корпус “, в която беше най силна конкуренцията, ние участвахме с две възрастови групи. Купа и сребърни медали завоюваха грациите ни от третата възрастова група, а купа и бронзови медали - тези от четвърта възрастова група. Артистичното изпълнение на новата им хореография развълнува треньорите, съдиите и възхити публиката.

Най малките представителки на клуба от първа възрастова група изпълниха забавен и тематичен танц ,, Барби “ в дисциплина ,,Помпон хореография на място". Те приповдигнаха настроението на публиката и класирайки се на второ място със сребърни медали и купа направиха своя сладък дебют. В същата дисциплина с танца ,,Хей Мики “ момичетата от втора възрастова група се класира на четвърто място.

От клуба благодарят на всички за оказаната подкрепа.