25
Вт, Юни
21 Нови статии

Спорт
Инструменти
Шрифт

В Ямбол се състояха Третият национален ученически фестивал по утринна гимнастика „Ямбол '24“ и „Президентският тест“, част от инициативата на държавния глава „Спортувай с президента“.

Румен Радев връчи част от наградите във фестивала по утринна гимнастика. В четвърта дивизия (момчета и момичета XI - XII клас) отборът на ПГССИ "Христо Ботев" спечели купата за "Най-атрактивно изпълнение", а двата ни отбора в трета дивизия (момичета VIII - X клас) - купата за "Най-добро синхронно изпълнение". Неда Славова бе удостоена с приза "Най-добър спортен водещ". 

Това е пореден успех за формациите на свиленградската гимназия под ръководството на учителят по физкултура Петя Карагьозова. Наградите са признание за таланта и усилията на учениците, както и доказателство за безспорния професионализъм на техния преподавател.

Физическото и духовното развитие на нашите млади хора, усилията за това те да растат по-здрави, силни и уверени, са инвестиция в бъдещето на България, заяви президентът.

В тазгодишното издание във фестивала участваха близо 1000 деца от цялата страна. В събитието участва и служебният министър на младежта и спорта Георги Глушков.

СМ

Снимка1: от Президентството