Спорт
Инструменти
Шрифт

Отборът „Млад огнеборец“ на Шумен спечели купа „Свиленград“ на деветото регионално състезание по пожароприложен спорт, провело се на стадион „Колодрума“.

Възпитаниците на училище „Панайот Волов“ станаха победители в комплексното класиране, завоювайки златните медали в дисциплината „400 метра щафетно бягане с препятствия“ и сребърните в дисциплината „Бойно разгръщане на състезателна пътека“. Купата и медалите им връчи кметът на община Свиленград арх. Анастас Карчев.

На второ място в комплексното класиране стана съставът на СУ „Никола Вапцаров“ – гр. Айтос, а на трето – на съименното училище в гр. Пловдив.

Наградите в отделните дисциплини връчиха директорите на регионалните дирекции „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Хасково и Стара Загора Николай Вълчев и Стоян Колев.

В състезанието участваха и представители на СУ „Д-р Петър Берон“ в Свиленград, които успяха да завоюват бронзовите медали в щафетното бягане.

Общо 90 деца на възраст между 12 и 16 години от девет училища в областите Бургас, Варна, Пловдив, Ст. Загора, Хасково, Шумен и Ямбол се включиха в тазгодишното състезание, което се провежда за девети пореден път по идея на пожарната служба в Свиленград с цел подобряване на общата противопожарна култура и физическа активност на учениците в страната.

Организатори на надпреварата са Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Българска федерация за пожароприложен спорт и Община Свиленград.