13
Съб, Юли
18 Нови статии

Футбол
Инструменти
Шрифт

България в лицето на отбора по мини футбол на Софийски университет „Св.Климент Охридски“, в чийто редици е свиленградчанинът Радослав Христов, спечели сребърните медали на Европейското първенство „European Team Cup“. Това е историческо представяне за страната ни, която досега е нямала такъв успех в този спорт.

В престижната надпревара се включиха 24 отбора от 13 различни държави в Европа.

На финала българите се изправиха срещу силният тим на Словакия, която бе домакин на турнира. Въпреки че показаха класа и добра игра загубиха срещата с 3:0.

От Българската федерация по мини футбол коментират, че отборът ни не просто игра, а се бори с душа и страст във всеки един от мачовете си до финала. По пътя си момчетата победиха Чехия с 1:0, Унгария с 3:0, Испания с 5:0, а в груповата фаза – Сърбия с 3:1, с Румъния завършиха равен 2:2. Интересното е, че в първия си мач на турнира нашите пак не успяха да надиграят словаците, загубвайки срещата с 1:2.

„Признавам си отборът на Словакия в действителност беше по-добре подготвен. Момчетата са заедно от доста отдавна, а ние сме нов отбор“, сподели Радослав Христов. Той не крие удовлетвореността си от представянето на тима ни. „Показахме силата на българските лъвове. Днес изиграхме четири мача и силите на финала ни предадоха. Искам да благодаря на треньорския ни щаб и на момчетата в отбора за труда и за това, че си оставиха сърцата на терена“, каза още Радослав, който е председател на Студентския съвет към СУ „Св. Климент Охридски“. Той е последен курс студент по право. Както сме писали, внук е на уважаваната в Свиленград педиатърка д-р Недялка Петрова.