23
Вт, Юли
40 Нови статии

Футбол
Инструменти
Шрифт

Поредния си силен трансфер преди началото на сезона направиха от ФК "Свиленград", който вече ще се състезава в Югоизточната Трета лига. 

Припомняме, че след класирането за по-горното ниво "граничарите" смениха най-напред треньора. От 13 юни наставлението на тима пое хасковлията Емил Ангелов - Бабангида, който е с богата визитка. Сега пък в игра влиза и нов вратар. Поста зае Георги Милев, който също е от Хасково. Роденият през 2003 година вратар пази за едноименния тим на Димитровград през миналия сезон. В кратката си кариера младокът има участия и в професионалния футбол с екипа на Крумовград във Втора лига, а на 16 години минава през школата на Лудогорец.

Отборът на „Свиленград“ ще се готви за новото първенство на местната база от четвъртък, 27 юни. Планирани са няколко контролни срещи. На 6 юли срещу „Розова долина“ - Казанлък, на 13 юли срещу „Марица“- Милево, на 20 юли срещу „Раковски“, за 27 юли се търси противник. Тогава ще бъде и официалното представяне на отбора. От предния състав остават 3-4 по-опитни играчи. Търсят се няколко нови попълнения, които заедно с младите в отбора да формират състав за Трета лига. Жребият за новото първенство ще бъде теглен в средата на юли, а първенството трябва да стартира в началото на август.