17
Пон, Юни
27 Нови статии

Футбол
Инструменти
Шрифт

ФК Свиленград 1921 ще играе при аматьорите следващия сезон, въпреки че отборът не е изпаднал от Източна „Б“ група. До този прецедент се стигна, след като Българският футболен съюз окончателно отказа да даде лиценз на „митничарите“.

Според запознати, мотивът на БФС за това решение е, че положението в клуба е много нестабилно, няма избрано ръководство вече 4 месеца, не е ясно и дали Свиленград 1921 ще има достатъчно средства, за да играе в „Б“ група. Някои твърдят обаче, че отпадането на отбора е станало по изричното настояване на хора от Свиленград. Те били наясно, че пари за  футбола нямало да се намерят, дори клубът да получи лиценз. В такъв случай щяло да се наложи тимът да прекрати участието си при професионалите поради финансова необезпеченост, което директно щяло да го изстреля в „селската“ „А“ окръжна група.

След оттеглянето на президента Стефан Милушев единствено общината осигурява от своя бюджет пари за издръжката на Свиленград 1921. За тази година местните депутати гласуваха 161 000 лв., а миналата наляха в касата на клуба 230 бона. Сега, след като отборът ще играе при аматьорите, най-вероятно общинският съвет ще ореже субсидиите.

На 15 август започва шампионатът в Югоизточната „В“ група, която през следващия сезон ще бъде съставена от 20 отбора. До 23 юли всички те писмено трябва да потвърдят участието си в третия ешалон. Тогава трябва да бъде внесен и депозитът за участие. Свиленград 1921 вероятно ще подаде заявка, след като стане ясен новият президент на клуба.

С отпадането на „митничарите“ единствено отборът на Любимец остава да защитава честта на Хасковска област в професионалния футбол.

СМ