15
Съб, Юни
31 Нови статии

Футбол
Инструменти
Шрифт
Братята близнаци от Свиленград Георги и Росен Димитрови бяха одобрени и вече тренират в детско-юношеската школа на „Литекс“ в Ловеч. Двамата наши футболисти преминаха успешно изпитите и се пребориха с конкуренцията на кандидатите от цялата страна.
Георги е вратар, а Росен е халф. На подбора нашите момчета бяха тествани на двустранна игра, конуси, физическо натоварване, бягане и др. Футболистите бяха оценявани от комисия с председател Ферарио Спасов, който е старши треньор на младежкия национален отбор. 14-годишните свиленградчани се представиха много добре и бяха приети в „Литекс“, където вече тренират под ръководството на Ивайло Стефанов. Тази година Георги и Росен ще бъдат в 9-и клас, като ще учат в Ловеч. Момчетата са много доволни, имаха голямо желание да тренират в „Литекс“, сега там имат прекрасни условия, каза майка им Параскева Димитрова.

Близнаците се занимават с футбол от 8-годишни в детско-юношеската школа с наставник Никола Николов. В началото заведохме децата да тренират, просто за да са на въздух 2 часа, но Никола Николов успя да ги запали по футбола и те продължиха да работят с него с голямо желание, разказа Параскева Димитрова. Благодарение на треньора си Георги и Росен заобичаха този спорт, допълни тя.

Друг възпитаник на Никола Николов – Георги Петров от Свиленград, тренира в школата на Христо Стоичков в Етрополе, като тази година тимът му стана републикански вицешампион за набор 1995 г., за което „Старият мост“ писа.

Елена МИХАЛЕВА