Футбол
Инструменти
Шрифт

alibabaОтборът на „Али Баба“ спечели купа „3-ти март“ на тазгодишния турнир по футбол на малки вратички. На финала тимът се наложи над съперниците си от „Силктекс“. Двубоят бе равностоен, като и в редовното време, и в двете 5-минутни продължения завърши при нулево равенство. Така победителят от турнира бе излъчен след изпълнението на дузпи. По-точни бяха футболистите на „Али Баба“, отбелязвайки 5 попадения, срещу 4 на противниците им.

По подобен начин се разви и мачът за трето и четвърто място, в който един срещу друг се изправиха „Евротранс“ и отборът на пожарникарите „Саламандър“. В редовното време двубоят завърши при резултат 2:2 и изходът от него се реши отново с дузпи. При изпълнението им по-добри се оказаха огнеборците и срещата завърши 5:4 за „Саламандър“.

Финалите се играха навръх националния празник 3-ти март. След това зам.-кметът Ася Райкова връчи наградите. Освен купата, победителите получиха и 350 лв. Класиралите се на второ, трето и четвърто място взеха съответно 250, 150 и 50 лв.

Турнирът за купа „3-ти март“ е традиционен и се организира от общината. Тази година в надпреварата се включиха 20 отбора, като 8 играха баражи за влизане в групите. Турнирът се проведе на спортната площадка в кв. „Изгрев“.

Елена МИХАЛЕВА