23
Вт, Юли
36 Нови статии

Футбол
Инструменти
Шрифт

Разяснителна кампания за предстоящата продажба на акциите си започна ФК „ЦСКА“ из цяла България. Във връзка с това изпълнителният директор на клуба Александър Тодоров, пресаташето на червените Иван Ченчев и представителят на инвестиционната компания Владимир Рупов пристигат в Свиленград на 18 март. Те ще се срещнат с граждани в голямата зала на Общинска администрация от 12 часа. От клуба са приготвили и 30 топки подарък, които ще дарят на местните училища под мотото „ЦСКА – приятел на свиленградските деца“.

Червените публикуваха на своя сайт съобщение с информация за желаещите да купят акции на отбора. ЦСКА пуска на Българската фондова борса 3 милиона ценни книжа на стойност от 3 лева. Публичното предлагане на акциите, които са с номинал 1 лев, ще започне 7 дни след публикуването му в два централни ежедневника и ще продължи 15 дни. Минималният пакет, който желаещите ще могат да си купят, е 10 броя. Посредник по листването е „Авал Ин“, а покупка на акции може да бъде направена във всеки лицензиран инвестиционен посредник.
Според обясненията на изпълнителния директор на червените Александър Тодоров клубът емитира 3 милиона нови акции, които са различни от досегашните 5, 080 млн. През миналата седмица Александър Томов заяви, че предварителните очаквания са няколко десетки хиляди фенове да си купят акции на ЦСКА. Това може да направят и запалянковците на клуба от Свиленград.

Диляна ЦВЕТКОВА