15
Съб, Юни
31 Нови статии

Футбол
Инструменти
Шрифт

Свиленградчанката Кристияна Димитрова се разписа срещу Естония в четиристранния международен приятелски турнир за развитие на УЕФА. Нашето момиче е част от националния ни отбор по футбол за девойки до 16 г. Тя получи повиквателна за тима през ноември м. г.

Безспорните качества на талантливата осмокласничка от ПГССИ „Христо Ботев“ успяха да блеснат в 63-тата минута в мача срещу Естония. Въпреки че влезе като резерва, след отлична солова акция на нашето момиче българите отбелязаха гол, повеждайки с 3:0. Криси пое топката около централната линия, надбяга естонската защита и хладнокръвно преодоля излязлата вратарка на противниците ни.

Това бе втората среща на българките в престижния турнир. В първата срещу Литва свиленградчанката, която започна като титуляр, също се представи блестящо. В 15-ата минута след бърза контраатака Криси беше намерена отлично зад гърба на противниковата защита, напредна и пусна пас към Яна Йорданова, която с мощен удар преодоля вратарката на домакините. В 38-ата минута нашето момиче отне топката от защитник, напредна и стреля. Стражът на домакините изби, но при добавката Наска Бончева не сбърка на празна врата.

Следващият мач на „лъвиците“ е на 13 април. Тогава те ще играят финал срещу Исландия.

Лагерът и мачовете са част от подготовката на тима за Европейското първенство за девойки до 17-годишна възраст през 2019 г., което ще се проведе в България. Форматът на турнира е с 8 участника, а отборът ни получава гарантирано участие във финалната фаза, тъй като е представител на страната домакин.

Диляна ЦВЕТКОВА