17
Сря, Апр
23 Нови статии

Футбол
Инструменти
Шрифт

С протестна декларация относно едноличното решение на президента на ФК „Свиленград 1921“ Георги Георгакиев за излизане от „В“ футболна група се обявиха ветерани и фенове на отбора. В нея се иска да се проведе общо събрание, на което да се ревизира дейността на досегашното ръководство и то да подаде оставка. Ето какво пише в декларацията, изпратена до редакцията на в. „Старият мост“, за да достигне до широката общественост:

Ние – ветерани и фенове на ФК „Свиленград 1921“, се обявяваме против едноличното решение на президента на клуба Георги Георгакиев за отказа за участие във „В“ футболна група. Настояваме да се проведе общо събрание с наше участие, на което да се ревизира дейността на сегашното управление и то да подаде оставка. Считаме, че името и отборът „Свиленград 1921“ са носили достатъчно радост и успехи на града ни, за да бъдат използвани днес като изтривалка. Ние искаме отборът да съществува и да продължи да гони целите си. Да се гордеем като фенове на славен клуб с традиции и успехи, каквито нашият отбор несъмнено има.

През 2021-ва предстои да отбележим един важен юбилей за клуба – 100 години от съществуването му. Вместо той да се отпразнува подобаващо, ръководството иска да ни лиши от едно от малкото забавления в живота ни. След като работи против клуба и ясно показва, че той не им е нужен, предлагаме на сегашната управа да се оттегли. Тук става въпрос за умишлено и целенасочено унищожаване на отбора ни, който е прославил Свиленград и през тези 100 години е носил толкова радост на хората.

Време е да прогледнем! Сега става въпрос за бъдещето на любимия отбор затова няма да стоим безмълвни и да осигурим комфорт на тези, които разрушават.