20
Съб, Юли
37 Нови статии

Футбол
Инструменти
Шрифт

Стефан Милушев избран за президент, смениха почти целия управителен съвет

От четвъртък Футболен клуб „Свиленград 1921“ е с ново ръководство. За президент бе избран собственикът на верига магазини „Зора“ Стефан Милушев, подменен само с едно изключение бе и съставът на управителния съвет.

„Нежната революция“ бе извършена на извънредно събрание, на което присъстваха 45 от общо 72 членове на сдружението.

Пред събралите се досегашният президент на клуба Никола Динков направи отчет за представянето на отбора в изтеклия 4-годишен период, представи и финансовото състояние на „Свиленград 1921“.

Той посочи, че от юли т. г. досега постъпленията възлизат на 120 хил. лева, от които 96 000 е превела общината. От фирма „Европът“ са постъпили 5 000 лв., Стефан Милушев е дал 12 600, с лични средства в размер на 7 500 лв. е спонсорирал отбора и самият Динков. В момента клубът е на нула и се очаква до края на годината да получи 19 000 лв. от общинския бюджет. За заплати и премии на футболистите са платени над 68 000 лева, останалите средства са изразходвани за съдийски хонорари, наеми, ток, екипировка, медикаменти и др., посочи Никола Динков. Към днешна дата клубът има задължения към НОИ в размер на 7 500 лв. - три месеца осигуровките на играчите не са плащани. Други 12 хил. са борчове към хотел „Свилена“ и неразплатена част от заплати за последния месец.

След отчета се пристъпи към предсрочно освобождаване на членовете на управителния съвет по тяхна молба. Почти цялото ръководство е подало оставка, с изключение на Антон Пенчев. Никола Динков се оттегля от председателското място, тъй като влиза в конфликт на интереси като общински съветник. Заявления за напускане са депозирали и вицепрезидентът Росен Киришев, секретарят Николай Паришев, Мартин Делибозов, Джан Киразлъ и Иван Иванов /Кеча/. Всички те са изтъкнали като мотиви  лични ангажименти и др. Заради оставките им се наложи избирането на 6 нови попълнения. На общото събрание бе оповестено, че Стефан Милушев, който от м. юли на практика пое отбора и беше неформален президент, е дал съгласието си официално да оглави клуба. По настояване на Милушев в управителния съвет влезе и Димитър Делибозов. Антон Пенчев остава изпълнителен директор и член на УС, а спортно-технически директор ще е бившият футболист на „Граничар“ Динко Господинов, граничен служител. В новото ръководство бяха избрани и митничарят Живко Адамов от отдел „Акцизи“, който се занимава активно с аматьорски футбол, и Васил Василев – собственик на фирма „Бисери“ и диригент на местния духов оркестър. По препоръка на Димитър Делибозов  член на УС стана и шефът на Инвестбанк – Харманли Николай Митрев. Друг банкер – директорът на Първа инвестиционна банка в Свиленград Стефан Ламбов, бе предложен да влезе в ръководството на сдружението, но си направи отвод.

СМ