13
Съб, Юли
18 Нови статии

Футбол
Инструменти
Шрифт

ФК „Свиленград 2022“ се класира на четвърто място в приключилото първенство в „А“ окръжна футболна група Хасково.

За съжаление, в последния кръг като домакини те не успяха да зарадват своите фенове с играта си, тъй като съперникът им „Хасково 1922“ не се яви и спечелиха мача служебно.

Футболният отбор на „Свиленград 2022“, който бе дебютант в мъжко първенство, се представи изключително добре и през двата полусезона. Особено силно тимът игра през пролетния дял, като постигна 10 победи, 1 среща завърши наравно и допусна само 1 загуба. Важна роля за доброто представяне изигра и привличането на няколко силни футболисти.

Сега отборът излиза в почивка за около месец и след това започва да се стяга за новото футболно първенство, което стартира в края на август. Целта е тимът да покаже още по-добра игра, като на всяка цена ще търси възможност за влизане в по-горната „В“ група, казаха от футболния клуб.

Отлични резултати постигнаха и родените през 2014/2015 г. деца с треньор Анастас Попов, които не спират да жънат победи с красивата си игра в Старозагорската футболна група.

Школата към ФК „Свиленград 2022“ се разраства, като набира деца, родени 2012, 2013, 2014, 2015 и 2016 г., посочват от ръководството на клуба. Треньори на отделните формации са Петър Костадинов, Анастас Стефанов, Емилиян Зотев и Димитър Стефанов. Благодарение на своите наставници, клубът успя да запали младите надежди на Свиленград да играят футбол, като за кратко време се записаха над 60 деца.