19
Нед, Май
23 Нови статии

Футбол
Инструменти
Шрифт

Падналият сняг и лошите климатични условия прогониха „Литекс“ от Свиленград. Така първоначалните намерения на лидера в А група да остане на зимна подготовка тук до края на януари не се осъществиха. Играчите на наставника Ангел Червенков бяха тук само два дни. Групата от 24 футболисти отседна в хотел „Романтика“. „Оранжевите“ направиха тренировки на „Колодрума“. След това спортистите се възстановяваха в СПА-центъра на елитния комплекс.

Базата тук е много добра, чисто нова е, за съжаление си тръгваме, защото времето не ни позволява да тренираме ползотворно, каза Радостин Кишишев докато релаксираше в джакузито заедно с Ивайло Петков.

Искахме да проведем зимната си подготовка тук заради отличните условия, които предлага комплекс „Романика“, тук всичко е перфектно, а и стадионът е съвсем близо до хотела, каза треньорът Ангел Червенков. По думите му обаче времето е неблагоприятно за тренировки на футболистите. Аз съжалявам, че така се развиха нещата, защото домакините са много любезни, а базата е отлична, подчерта наставникът. Взехме решение да се преместим в Сандански, защото тук наваля доста сняг, терените замръзнаха и условията не са добри за подготовка, допълни Червенков.

Планираната за тази неделя контрола със Сливен засега остава. Мачът, който трябваше да се играе в Свиленград обаче, ще бъде в Сандански. На 27 януари пък ловчанлии ще срещнат тима на Малеш Микрево, като отпада предварително предвидения за тази дата спаринг с втородивизионния Любимец.

Амбицията ни е през следващия полусезон да играем по-добре, защото има още какво да се желае, каза Ангел Червенков.

Елена МИХАЛЕВА