18
Чет, Юли
34 Нови статии

Поредните си отличия завоюваха гимнастичките на СКГ „Александър Фотев“ по време на Държавно лично-отборно първенство за девойки в детско-юношеска възраст. В надпреварата се включиха участници от цяла България.

С няколко шампионски титли в отборните надпревари и много индивидуални медали се завърнаха гимнастичките на Свиленград от Държавното лично-отборно първенство "Зона - Юг" за детско юношеска възраст.

Въпреки лошите условия, при които тренират гимнастичките от свиленградския клуб „Александър Фотев“, те не спират да показват добри резултати.

Пробих с много труд и старание

Маргарита Петрова е от Свиленград. Дъщеря е на известните треньори Огнянка и Митко Петрови. Под ръководството на покойната ѝ вече майка отборът ни по гимнастика е завоювал купища медали, а славата на града ни се носеше в спортните среди из цяла България. Баща ѝ пък Митко в момента е на 77 години, като през 65 от тях колоезденето е неизменна част от живота му. Бил е състезател, а в последствие и треньор. Бил е треньор на националния отбор на страната ни при юношите старша възраст, а по-нататък и помощник треньор на националите при мъжете. Защо разказвам всичко това... Защото с такива родители е просто неизбежно Маргарита да реши да се занимава с нещо друго освен със спорт. В момента е успешен треньор в Англия. Ето какво сподели тя в интервю за stmost.info:

С куп медали се завърнаха гимнастичките на СКГ „Александър Фотев“ (Свиленград) от турнирът „Седемте тепета“, който е част от календара на БФГ. Надпреварата се проведе в Пловдив за осми път. В нея се включиха 147 деца от 11 отбора в цяла България.

С медали се завърнаха гимнастичките от СКГ „Александър Фотев“ от силно състезание в Стара Загора. В XV-ия Турнир по спортна гимнастика под надслов „Гимнастика за всички“ се включиха отбори от София, Търговище, Хасково и Стара Загора.

gimnСъстезателката на свиленградския клуб по спортна гимнастика „Александър Фотев“ Юлияна Апостолова се класира на пето място в многобоя във възрастовата група до 10 години на провелия се в Нови Сад международен турнир.