20
Съб, Апр
26 Нови статии

Гимнастика
Инструменти
Шрифт

С куп медали се завърнаха гимнастичките на СКГ „Александър Фотев“ (Свиленград) от турнирът „Седемте тепета“, който е част от календара на БФГ. Надпреварата се проведе в Пловдив за осми път. В нея се включиха 147 деца от 11 отбора в цяла България.

Свиленградчанчета за пореден път показаха отличната си подготовка и защитиха достойно името на клуба. Те участваха в две възрастови групи.

При децата (5 – 7 г.) отборът бе в състав Миа Ташева, Ева Гюдженова, Теа Бобева, Радина Гюдженова, Янна –Мари Апостолова и Виктория Зотева. Последните две направиха своя дебют на състезание. Миа Ташева спечели златото на греда и сребро в многобоя. Талантливата ни състезателка се нареди на пето място на земя и на седмо в прескок. Теа Бобева се окичи със среброто на греда и с бронз в многобоя. Тя се класира пета на успоредка и шеста на земя. Радина Гюдженова стана пета в многобоя.

В другата възрастова група – момичета младша, СКГ „Александър Фотев“ се представи с една състезателка – Крисия Николова. Тя даде всичко от себе си и усилията ѝ пожънаха успех. Крисия спечели златен медал на успоредка. На греда и в многобоя се класира седма, а на прескок зае осмо място.

Всички деца бяха отлично подготвени, но по регламент не може повече от 2 състезателки от отбор да се класират и това беше пречка и другите участнички от отбора да се наредят сред първите осем, сподели треньорката им Мария Петрова. Тя подчерта, че престижното представяне на гимнастичките ни е доказателство, че вървят в правилната посока и с малки, важни, постоянни крачки достигат поставените цели. Това са нашите деца - децата на Свиленград, на които за пореден път пожелавам да имат удоволствието да тренират и да се подготвят за бъдещи успехи в условия в каквито се подготвят техните конкурентки, заяви Петрова, като с гордост каза още, че в „Седемте тепета“ сме били единствения клуб, който има три състезателки сред първите осем в многобоя.

С това участие приключват състезанията от спортния календар за СКГ „Александър Фотев“ за 2022г. Но неуморните гимнастички започват подготовката си за новата състезателна 2023 г. „Старият мост“ им пожелава все така със същия хъс и постоянство да носят медали на Свиленград, който десетилетия е сред водещите в спортната гимнастика при децата.