13
Съб, Юли
19 Нови статии

Гимнастика
Инструменти
Шрифт

Поредните си отличия завоюваха гимнастичките на СКГ „Александър Фотев“ по време на Държавно лично-отборно първенство за девойки в детско-юношеска възраст. В надпреварата се включиха участници от цяла България.

Във възрастова група „деца“ се състезаваха 19 отбора, като два от тях бяха от Свиленград. Единият от отборите ни, който обедини 9 гимнастички, бе съставен изцяло от дебютантки на такова голямо състезание. Другият отбор, включващ 6 наши гимнастички, бе с рутина и опит. Именно този отбор се представи отлично и се качи на почетната стълбичка, завоювайки 3-то място от 19 участвали отбора в надпреварата.

Тея Бобева, която е част от отбора, изигра своите съчетания безгрешно и това я класира в индивидуалния многобой сред най-добрите. Зае 6-о място от 112 участнички в тази възраст.

В по-горната възраст "Момичета младша“ клубът отново се състезава за отборно и индивидуално класиране. Отборът ни бе съставен от 4 гимнастички /2 дебютантки/,които се раздадоха, и това помогна да се класират на 5-о място в отборната надпревара.

В индивидуалното класиране Миа Ташева за пореден път се нареди сред най-добрите. Тя зае 8-о място в индивидуалния многобой и 7-о на земя. Леки колебания в играта й попречиха да се класира по-напред.

„Всички участнички от СКГ "Александър Фотев" показаха желание за победа, постараха се, показаха нивото на подготвеност до момента. Но винаги може повече“, сподели една от треньорките на момичетата Мария Петрова. Тя подчерта, че продължават с усилена подготовка, защото на 17 юни предстои с част от децата участие в Турнир "Дани Вълчев" в София. След това от 27 до 30 юни клубът ще се включи във финалите на Държавното лично-отборно първенство, с което приключват състезанията преди лятната ваканция, но не и тренировъчният процес.