17
Пон, Юни
25 Нови статии

Кикбокс
Инструменти
Шрифт

sportДимитър Димитров и Огнянка Петрова обявени за треньори № 1

Кикбоксьорката Теодора Стоянова е определена за спортист № 1 на Свиленград за 2011 г. Това стана ясно на традиционния коледен бал, който се състоя в четвъртък в ресторант „Марица“.

ognyankaПрез отиващата си вече година 15-годишната свиленградчанка стана европейска вицешампионка на провелото се в Италия първенство на Стария континент. Освен това тя завоюва и три шампионски титли от републикански първенства. Кикбоксьорката получи парична награда, купа и грамота. Много се радвам, ще се стремя през следващата година да постигна още по-големи успехи, сподели Теодора, която от 6 години тренира кик бокс в тукашния клуб „Тангра“.

Още трима млади състезатели в индивидуални спортове бяха отличени за постиженията им през тази година. Това са спортната гимнастичка Юлияна Апостолова, тенисистът Денислав Проданов и шахматистката Силвия Димитрова. Юлияна е национална състезателка, през годината е завоювала 6 златни, 4 сребърни и 3 бронзови медала от държавни и зонални първенства. Тенисистът Денислав Проданов има 4 първи, 3 втори и 4 трети места от престижни държавни и регионални турнири. Шахматистката Силвия Димитрова пък е носителка на купа „5-и октомври“ и е постигнала най-добро класиране на открития шампионат в Димитровград. За отбор на годината бе определен клубът по пожароприложен спорт „Млад огнеборец“.

Отличия получиха и двама наставници. Призът „Треньор на годината“ бе връчен на Димитър Димитров от клуба по кик бокс „Тангра“. Под негово ръководство 20-те състезатели завоюваха 30 медала на републикански състезания и спечелиха престижни награди от европейското първенство в Италия. Същия приз получи и треньорката на гимнастичките от клуб „Александър Фотев“ Огнянка Петрова – треньор с най-дългогодишна успешна дейност. Огнянка Петрова и кикбоксьорката Теодора Стоянова бяха поканени на коледен бал „Звезди на спорта“, който се състоя в четвъртък в зала „Тракия“ на Областна администрация – Хасково под патронажа на областния управител Ирена Узунова.

СМ