14
Пет, Юни
30 Нови статии

Кикбокс
Инструменти
Шрифт

obshtКикбоксьорите от тукашния клуб „Тангра“ Теодора Стоянова и Илиян Колев завоюваха сребърните медали на европейското първенство в Полша. Финалът на надпреварата за джуниъри и кадети в стил лайт контакт бе на 21 септември.

Теодора участва в съревнованието в категория до 60 кг, а Илиян се състезава при до 69-килограмовите.

Двамата изтеглиха „късата клечка“ и се изправиха срещу силни състезатели от домакина Полша, Унгария, Франция, Украйна и др. В оспорвани финални срещи нашите боксьори загубиха с минимална разлика от своите противници. Илиан загуби на финала от състезател от Унгария, а Теодора – от представителката на Франция. Припомняме, че сребърният медал е втори за Теодора от европейски шампионат, тя е и сребърен медалист от световното първенство през миналата година.

Поредният голям успех на свиленградския кикбокс е плод на съвместен тежък труд и много лишения от страна на треньор и състезатели, сподели наставникът на двамата таланти Димитър Димитров. Президентът на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай и президент на Балканската федерация по кикбокс Боян Колев също изрази задоволство от представянето на свиленградските спортисти. Според него местния клуб се утвърждава като един от най-силните в страната и в него се работи изключително правилно и с изградена методика на тренировъчен процес. Доказателство за това са редовните участия и успехи на национално и международно ниво от свиленградски кикбоксьори, заяви още Колев.

СМ