18
Вт, Юни
25 Нови статии

Кикбокс
Инструменти
Шрифт

 С нова зала за тренировки се сдоби клубът по кикбокс „Тангра 2008“ в Свиленград. Напълно оборудваната придобивка бе тържествено открита на 26 октомври.

Навръх Димитровден лентата преряза д-р Димитър Ермов, управител на МБАЛ и главен инициатор за създаването на спортния обект, помещаващ се в реконструираната бивша конферентна зала на поликлиниката. В знак на благодарност управителният съвет на клуба обяви д-р Ермов за почетен председател на СК „Тангра 2008“, който получи и подарък боксови ръковици от действащия председател на клуба и старши треньор на отбора Димитър Димитров. На тържественото събитие присъстваха още кметът на общината Георги Манолов, председателят на управителния съвет на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай Николай Рачев и др. Архиерейският наместник отец Константин отслужи водосвет.

СК „Тангра 2008“ е един от най-успешните спортни клубове в Свиленград. Негови състезатели са завоювали редица републикански и международни отличия. През тази година клубът постигна най-големия си спортен успех – световната титла по кикбокс за кадети в стил лоукик, заваювана от Димитър Петров, както и два бронзови медала на Никола Папазов и Христо Калайджиев.